Life is at ease. Only the mind can be at tension. 🤔

 
peace
 

Life is at ease. Only the mind can be at tension.

Of: If you cannot find peace within yourself, you will never find it anywhere else.

Heerlijk wakkergeschud worden en beseffen dat spanning vooral (of helemaal) gecreëerd wordt door onze gedachten.

Beseffen dat hĂłe jij denkt over een situatie in jouw macht ligt, Ă©n dat het een gigantische impact heeft op hoe jij je voelt in die situatie!

Dit is een fantastische eerste stap naar verandering.

En hoe jij je voelt in die situatie, zal vaak ook het verdere verloop bepalen. Positieve energie brengt positieve dingen. Negatieve energie negatieve.

Voorbeeldje

Ik sta op na een slechte nacht en denk: potverdorie, dit wordt een ramp vandaag. Een beetje vloeken, wat pissed off zijn en me opjagen in datgeen waar ik geen controle meer over heb (de nacht is gepasseerd). De kans is in dat geval groot dat de dag ook behoorlijk lastig zal zijn en dat je van de ene in de andere frustratie rolt.

OF

Ik denk: nondedju, dat was niet ideaal, MAAR vandaag wordt een fantastische dag. Ik ben blij dat ik er vandaag nog eens een lap op mag geven. Ik ben nondepie zelfs blij dat ik leef. Chanceke!

Ik lach er nu een beetje mee, maar ik pas het wel toe.

En ge kunt u al voorstellen dat die dag best kan meevallen met die mindset.

Ik weet natuurlijk ook dat we geen Boeddha’s zijn en dat dat niet altijd lukt. Maar er bewust mee bezig zijn en proberen helpt!

Zet jij in op het ontwikkelen van een positieve mindset en mindfulness (bewustzijn)?

Als je er meer wil over weten, stuur gerust een bericht! Of zak af naar Mechelen op 20-21 Maart 2020 waar ik de workshop “Leef het leven dat jíj wil” organiseer.

https://www.janaquarius.com/events/leefhetlevendatjijwil

Het lijkt me ook leuk te connecteren op Instagram , Facebook of LinkedIn! Of je kan je ook inschrijven op de nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven van andere blogposts of nieuwtjes rond geluk en high performance.

Jan Aquarius - Live. Grow. Matter.