De King of Happiness en de Queen of Connection - happily ever after?

 
connection.jpg
 

De langste studie ooit (80 jaar en lopende) heeft aangetoond dat onze relaties één van de belangrijkste voorspellers zijn van ons geluk 🤗.

We zijn gemeenschapsbeestjes en goede relaties helpen ons door moeilijke momenten, geven ons plezier, en zijn blijkbaar betere voorspellers van geluk én een lang gezond leven dan IQ, sociale stand, en zelfs onze genen 🤔.

Je zou connectie de “King of Happiness” kunnen noemen.

Afgelopen weekend was zo'n weekend gevuld met quality time met vrienden en familie 😊.

Heerlijk.

Hoewel ik vaak van zo'n momenten geniet, is het niet altijd evident. Ik ben eerder introvert en voel niet snel de nood om sociaal contact op te zoeken 😕.

Ik besef ook meer en meer dat als het oppervlakkige, weinig connecterende ontmoetingen zijn, ik er vaak weinig uithaal 👀.

Als de ontmoeting wat meer diepgang krijgt, voel ik meer connectie en haal ik er meer energie uit. Wat niet betekent dat het zwaar moet zijn, maar wel open, eerlijk, geïnteresseerd, empatisch, etc. Maskers af.

Ik kan me moeilijk inleven in het extraverte, dus bij gebrek aan inzicht durf ik voorlopig poneren dat introversie de “Queen of Connection” is 😊.

Weten dat ik eerder introvert ben en dat helemaal ok vinden sinds kort, helpt me trouwens ook om rustiger met de nogal extraverte wereld om te gaan. Ik zet me meer in de mindset van ongedwongenheid in sociale situaties. Alles mag, niets hoeft. Ik zet ook bewust de intentie vóór het event om er van te genieten, dus ik begin er al kalm en met de glimlach aan (meestal).

Maar dat neemt niet weg dat ik actief wil werken aan het overwinnen van de drempel (soms klein, soms groot) om deel te nemen aan of initiatief te nemen voor sociale activiteiten 🤷🏻‍♂️.

Want ze maken me meestal gelukkig 😄 .

Zoals afgelopen dagen 👌. Oppervlakkig plezier (helemaal top!) gepaard met goede gesprekken en weten en voelen dat je ongelooflijk veel om ze geeft en verdorie trots bent op al die toppers 👍🙏.

Oh, en bier en frieten, dat helpt ook 😉! 🍻

Nog introverten in de zaal die hetzelfde ervaren? En strategieën hebben om hiermee om te gaan? Deel gerust in de comments of via bericht of email.

Staan we trouwens voldoende stil bij het belang van onze relaties? Indien het door omstandigheden op een wat laag pitje staat, kan je nu sturen of bellen naar iemand die je al een tijdje niet meer gehoord hebt maar apprecieert 😊 ❤️.

Om te besluiten: introversie (de koningin) stimuleert dus connectie, één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven is. De koningin moet wel uit haar schulp komen om het proces te starten en te onderhouden. En ze kan hierin groeien (hierover later meer én benieuwd naar jullie inzichten!).

Jan Aquarius - Live. Grow. Matter.