De dag dat je stopt met racen is de dag dat je de race wint.

 
 

8 augustus 2016, de dag dat ik gestopt ben met racen, is alles veranderd. Van overwerkte rat-racer naar happy high-performer, een pad dat ik voor die dag niet mogelijk achtte. Een pad, besef ik, dat voor iedereen beschikbaar is maar voor velen onzichtbaar. Ik zag het toen ook niet.

8/8/2016 was trouwens de dag dat ik op een lange reis vertrok met Bozena, van België naar Indonesië tot Nieuw-Zeeland, van gespannen en gestresseerd naar ontspannen en "aanwezig".

Eén van de dingen dat dit pad in de spotlight zet is "minder". Als je altijd aan het racen bent, zie je enkel wat net voor en net achter je ligt. Je mist daardoor perspectief, je mist de uitzichten links en rechts, je raakt verslaafd aan adrenaline, je leeft in constante spanning. En dat leidt tot mindere prestaties en een minder gevoel op termijn.

Bobke wist het...

 
 

"Minder" geeft perspectief. Minder geeft rust en maakt het daardoor veel makkelijker om de races heel bewust te kiezen (enkel die die voor jou belangrijk zijn) en op tijd en stond bij te tanken en af en toe op groot onderhoud te gaan.

Als jij in die constante race leeft, I don't blame you. Het wordt er langs alle kanten ingedramd. We moeten hard werken op school, hard werken op het werk. Meer is beter. Prestaties bepalen hoe jij gezien wordt. Weekends zijn er om te recupereren van de werkweek. Vakanties zijn een beloning voor onze harde werk, enz. Niemand die ons zegt: studeer al genietend, werk met plezier, plan je verlof en vrije tijd eerst en bouw al de rest daarrond.

En daardoor denken we misschien: als ik dit of dat bereik, dan zal ik gelukkig zijn. En we racen verder.

Maar we hebben het mis. Het is (gelukkig) eerder: als ik gelukkig ben, dan bereik ik veel makkelijker wat ik wil. Geluk is een voorbode van succes, niet andersom. Ons lichaam en brein presteren veel beter als we ons goed voelen. We weten dit allemaal uit ervaring maar het is waarschijnlijk één van die reclame borden links of rechts die we passeren tijdens onze race: je weet dat ze er staan maar je geeft er geen aandacht aan. Vooruit is het enige dat telt.

Het kan dus anders. En om zoveel mogelijk mensen dit andere pad te laten bewandelen, heb ik een online leerplatvorm uitgewerkt met een concreet stappenplan naar een leven waar JIJ gelukkig van wordt: de THRIVE Academy. Een plaats voor persoonlijke groei waar we samen dat pad logisch en overkoepelend aanpakken. Geen one-shots. Geen light-weight online cursuske. Wel mijn engagement om samen met jou een verschil te maken.

👉 Elke maand kan je gratis aansluiten bij groepssessies.
👉 Als je individueel gecoacht wilt worden, krijg je een stevige korting.
👉 Je krijgt naast al het video materiaal heel wat extra resources om er concreet mee aan de slag te gaan (werkboeken, journal templates, ...).

Heb je goesting om mee op pad te gaan en te bouwen aan het leven dat je wilt en verdient?

Ben je klaar om meer te bereiken en meer te ervaren van wat JIJ wilt?

Op een leven ten volle geleefd!

#becurious #becourageous #beyourbest

 

Video formaat van deze blog.