From Deconnect to Disconnect to Reconnect - hoe weer in je element geraken?

 
pim-chu-dWzWo22F0mA-unsplash.jpg
 

Deconnect

Ik dacht lekker te deconnecteren de afgelopen 10 dagen en rust te nemen om terug wat meer te herconnecteren met mezelf. Het is echter lang geleden dat ik met zo’n irritatie heb rondgelopen en dat de verbinding met mezelf zo verbroken voelde.

Een paar dagen dat ik echt geïrriteerd opstond en bleef. Zelden gehad.

Feeling disconnected

Ik was uit mijn element. Ik was het allemaal wat beu.

Who cares denk je waarschijnlijk als lezer. Terecht. Het is mijn proces, maar misschien haal jij er ook wel iets uit.

Wat was ik beu? Waarschijnlijk de “blijf in uw kot” periode, hoewel ik dit in mijn hoofd best wel ok vind. Waarschijnlijk de twijfels over mijn business. Damn, wat gaat de impact zijn? En ik heb best wel wat ideeën en ik zie wel wat opportuniteiten, en ik weet dat het goed komt. Maar toch. En waarom heb ik die ideeën nog niet tot in de puntjes uitgewerkt? Hey perfectionist, kom eens uit uw kot! Die perfectionist was ik ook beu. En ik was mijn ongeduld beu, én mijn geduld. Tjah… Ik was de in mijn hoofd trage vooruitgang van mijn business beu. En hoewel ik dit meestal kan relativeren, heeft zich de laatste weken precies iets opgebouwd dat er een paar dagen geleden uit moest.

In de vorm van een knorrig mannetje.

 
jack-b-VijQ60-SMnI-unsplash.jpg
 

En waar kwam die onrust vandaan? Deels van wat ik rondom mij zie en de verwachtingen die ik daar aan koppel. Godlief wat ben ik het beu om het zoveelste programma op social media te zien verschijnen. Wat ben ik het beu de zoveelste perfecte marketing pitch te zien passeren. Wat ben ik het beu het gevoel te hebben dat veel hiervan niet authentiek is. Pakt dit nog? Precies wel.

Knorrig, onzeker mannetje, ik heb je gewaarschuwd 😊.

De constante stroom aan informatie

Wordt mijn frustratie gedreven door jaloersheid? Sowieso deels wel. Maar ik denk ook dat ik door deze constante stroom aan informatie stilaan losgekoppeld geraakte van mijn missie, van werken vanuit rust in mijn hoofd, van werken vanuit mijn waarom. De laatste maanden werkte ik vooral vanuit HOE (hoofd, disconnectie) in plaats vanuit WAAROM (gevoel, connectie).

 
emily-morter-8xAA0f9yQnE-unsplash.jpg
 

Op deze laatste dag van mijn verlof voel ik wel terug connectie met mijn missie en waarom ik dit allemaal doe. Chanceke.

Ik weet niet of het geholpen heeft, maar sinds een paar dagen consumeer ik geen social media meer. Ik wil er wel nog mijn content op posten, vooral om te helpen voor zij die wat meer blijheid en rust in hun hoofd willen. Maar zelf consumeren dus even niet meer.

We weten wat het “gevaar” is van te veel (social) media en we hebben misschien door dat het ons vaak niet goed doet voelen, maar toch blijven we het doen. Of ik alleszins toch. Ik heb er een tijdje geleden al eens over gesproken, maar dit is, in mijn ogen, een niet te onderschatten verslaving. Bijna elk vrij moment scrollen door de fantastische levens van anderen. Een heerlijk recept voor geluk. Het woord verslaving is echt op zijn plaats als ik naar mezelf kijk. Ik moet me echt tegenhouden niet naar de gsm te grijpen en te beginnen scrollen.

Reconnect

En het probleem is niet alleen het slechte gevoel dat je mogelijks krijgt door de consumptie. Erger is dat je bijna geen enkel moment meer neemt om te connecteren met jezelf. Hoe voel ik me nu? Wat speelt er? We hebben geen ruimte meer om te luisteren naar ons lichaam. We stompen gevoelens weg. We verdoven ons brein. Dit is niet houdbaar en is een zekere weg naar miserie, bewust of onbewust.

De afgelopen tien dagen is heel wat naar boven gekomen omdat ik terug tijd nam om meer te connecteren met mezelf. En dat leidde tot behoorlijk wat pijnlijke emoties. Na wat gevecht Mike Tyson style hiermee, heb ik ze met vriendelijkheid proberen te ontvangen en heb ik ze even laten doen. Te wollig? Check.

 
faye-cornish-Uq3gTiPlqRo-unsplash.jpg
 

Alleszins, ze zijn nu grotendeels gepasseerd en mijn goesting en drive zijn weer opgeflakkerd om van deze wereld een betere wereld te maken.

Help people feel and perform at their best.

De connectie met mijn missie is nog intact.

Ik wens het jou ook toe.

Ik ben benieuwd wat het gaat geven de komende maanden. Meer mijn ding, minder van wat verwacht wordt. Ik kijk er naar uit 😊.

PS: dit is geen post tegen social media. Dit is een post om mijn gedachten en gevoelens te uiten. Het neerschrijven helpt. En misschien haal jij er ook wel iets uit dus ik doe het ook om jou te stimuleren om te kiezen voor wat jou in je element houdt, om te kiezen voor wat bijdraagt aan jouw kracht. Ik weet dat tijd om te connecteren met jezelf hierin cruciaal is. Dus als je voelt dat je die connectie wat verloren bent, neem misschien wat meer tijd om stil te zitten, om wat te mediteren, je gedachten te observeren, en naar je lichaam te luisteren.

Ervaren jullie (soms) hetzelfde? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en inzichten, dus ik zie ze graag in de comments of via een bericht.

Op een leven ten volle geleefd!

Jan Aquarius - Live. Grow. Matter.